Is controle van e-mailverkeer inbreuk op privacy?

Is controle van e-mailverkeer inbreuk op privacy

Is controle van e-mailverkeer inbreuk op privacy?

Recht op bescherming van privacy

Als werknemer heb je recht op bescherming van je privacy. Dat recht geldt ook voor e-mailberichten die je stuurt vanaf de zakelijke werkplek van jouw werkgever. Je werkgever kan de e-mailberichten van jou alleen controleren als voor jou kenbaar is dat je e-mailberichten kunnen worden gecontroleerd (bijvoorbeeld via een personeelsreglement of de arbeidsovereenkomst), er sprake is van een gerechtvaardigd doel en er voldaan is aan de proportionaliteitseis.

Uitspraak Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch

Een werkgever en een werknemer sloten een vaststellingsovereenkomst ter beëindiging van de dienstbetrekking van de werknemer. Volgens deze overeenkomst was de werknemer met onmiddellijke ingang vrijgesteld van werkzaamheden en betaalde de werkgever het salaris door tot de einddatum van de arbeidsovereenkomst. De werkgever heeft op de dag waarop de vaststellingsovereenkomst werd gesloten de zakelijke e-mails van de werknemer gecontroleerd, volgens de werkgever om een aantal dossiers te completeren.

Volgens Hof Den Bosch vormde dat een inbreuk op de privacy van de werknemer. Voor de werknemer was niet kenbaar dat zijn e-mailberichten konden worden gecontroleerd. Controle van die berichten door de werkgever is dan alleen toelaatbaar onder zodanige omstandigheden, dat het geen twijfel lijdt dat een gerechtvaardigd doel wordt gediend en dat is voldaan aan de proportionaliteitseis.

Ontbrekende rechtvaardiging inbreuk privacy

In dit geval ontbrak een rechtvaardiging voor de inbreuk op de privacy van de werknemer. Het hof zag niet in waarom de werkgever niet om toestemming voor inzage van de e-mails heeft gevraagd aan de werknemer. De schending van de privacy opende de mogelijkheid van het vorderen van schadevergoeding. De werknemer slaagde er echter niet in aannemelijk te maken dat hij door de inbreuk schade had geleden.

Gezien het wettelijk stelsel van vergoeding van werkelijke schade voert het volgens het hof te ver om ook in dit geval een al dan niet symbolisch bedrag aan schadevergoeding toe te kennen.

Autoriteit Persoonsgegevens

Mag je werkgever zomaar een tracker in de bedrijfsauto plaatsen? en wat zijn eigenlijk de regels rondom corona? Je vindt de antwoorden hierop op de website van Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de onafhankelijke toezichthouder in Nederland die de bescherming van persoonsgegevens bevordert en bewaakt. De AP houdt toezicht op de naleving van de wettelijke regels voor bescherming van persoonsgegevens.

Bron: Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch