Uitstel betaling belastingschulden wederom verlengd

Ondernemers met betalingsproblemen vanwege de coronacrisis kunnen bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor verschillende belastingen. De belastingen waarvoor je bijzonder uitstel krijgt hoef je met deze regeling dus niet te betalen. Het is wel belangrijk om op tijd aangifte te blijven doen. Eerder dit jaar werd er al bekend dat het versoepeld uitstelbeleid belastingschulden werd verlengd tot 1 juli 2021.

Nu verlenging tot 1 oktober

Ondernemers krijgen nu nog drie maanden extra uitstel van het betalen van belastingen. Staatssecretaris Vijlbrief volgt daarmee een uitspraak van de Tweede Kamer. Het uitstel wat aanvankelijk op aanstaande donderdag 1 juli 2021 af liep wordt nu verlengd naar 1 oktober 2021.

Wanneer start de aflossing?

De aflossing start uiterlijk op 1 oktober 2022. De aflossingstermijn bedraagt 60 maanden. Ondernemers die eerder een aanvraag voor drie maanden hadden ingediend en na deze drie maanden niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen, dienen zélf om verlenging van het uitstel te vragen. Doen ze dit niet, dan lopen ze het risico om uitgesloten te worden voor de betalingsregeling van 60 maanden.